Интервю със Switchstance (2005)

По времето когато Switchstance беше групата, която пълни най-много клубовете и винаги прави невероятни концерти, излезе техния първи и единствен албум. Всъщност демо, но определено с голяма тежест сред всички издания на българската сцена. Едва ли тези, които не са го слушали, ще разберат смисъла на първите, всъщност доста безсмислени :), въпроси, на които отговарят Мишо (вокал) и Иво (барабани).

 

Ей човече...ъъъ човече, мен, бих ли могъл да взема едно интервю от вас? Елате, ако обичате тук в офиса. Понеже като за първи път тази вечер дъждът спря...почти де, искам да ви попитам, вие, как се чувствате? Като мокър или като половин сух, горе-долу, некъде там?

Мишо: По-скоро, некъде там.

Иво: Да, този скит е абсолютно случаен, свалихме го от моята камера, а мястото е от един купон в гаража на Павлето. Скитът не носи никакво послание, просто някакъв разговор между МК и Камен.

Къде се намира Татърлъ? :)

Мишо: Това, трябва да попиташ Божил, той май знае къде е.

Иво: Татaрлък е няква измишльотина на Божо, той хич не е в час, но за мен просто неговете текстове са наистина най-готините, които съм слушал на български eзик. Въпреки мързелa му към групата, той си остава много важен за нас. Накъде без кълбетата?

Какво става с тениските на групата, които щяхте да правите и мислили сте за други фен атрибути, като например пижами, ушанки, пенюари и терлици? :)

Мишо: Тениските на групата са добре. Онзи ден видях едната. Въртеше се в пералнята ми хахаха. Другите сигурно и те се връткат, чат-пат. Някои вече ги няма...скъсани, откраднати. Ще се родят нови един ден. Фен атрибути - на Илиенци!

Иво: Питай Владо за атрибутите, сега той се занимава с тях.

Иво, качиха ли се драстично продажбите на палките Twotone, след като сложихме банера в сайта хахаха?

Иво: Не мога да кажа дали продажбите са се качили, но благодаря за банера. Засега TwoTone си се развива много добре. В момента работим по новите модели на барабанистите от Dr Raju и The Pogues и се надявам скоро да са готови.

Съвсем скоро издадохте първото си демо. Голям ли е интересът към него и защо решихте да включва песни само от периода 2000-2003?

Мишо: Честно казано, нямам представа, дали има голям интерес. Въпросът е - има ли изобщо интерес?! хахах Наистина не знам. Иначе демото е записано някъде към края на този период. Много от песните, които в момента свирим, още не бяха измислени. Това демо е пътят на Switchstance - началото.

Къде е записнан дискът и колко време ви отне всичко?

Мишо: Самият запис е направен в Жокер студио или нещо такова...с други думи при китариста на Милена. Там репетирахме, някъде две години.

Иво: Парчетата са записани при Данчо. Бек вокалите са записвани при Калоян. Смесването и мастерирането дължим на Гелето, a oбложката е правена от Мишо. Когато започнахме записите просто парчета като „Clichе" и „Religion" още ги нямаше и затова не присъстват в демото. Тях ще ги има в новия диск, ако има.

Защо в обложката са включени само българските текстове?

Иво: Питай Мишо за обложката.

Мишо: Ми нямаше място за другите хахаха. Не видя ли?! Кирилицата е с предимство!

А всъщност, като стана въпрос, кой пише текстовете?

Мишо: Вече 30% от групата пише текстове. Всеки има пръст и се е изказал. Свобода на словото!

Иво:
Who Are You To Decide - Мишо
Faces - Мишо
Peace Keeping Suck - Божо
Religion- Иван
Cliche - Иво
We Are Falling - Иво
Possitive Negativism - Иво
The Park - Мишо и Божо
Бягай - Божо
Отбора - Божо
Телевизията- Божо
War - Joey Schaaf

Мислите ли вече за нов албум, включващ парчета не само от началния ви период?

Мишо: Да. Има такива идеи, това да започне да се случва през есента - горе долу, некъде там. Нов албум ще има. Последните песни са много важни за нас, не само защото в тях утвърдихме стила си, а защото ние много обичаме тези песни, а това е най-сладкото.
Иво: Ако имаме възможност ще започнем записите през есента на 2005. В този запис ще бъдат включени всички нови песни и един кавър, може би на Operation Ivy. При нас организацията e много сложна, защото сме осем човека и всеки си има различни задължения и рядко се събираме в пълен състав, но се надявам да успеем да го запишем до края на годината.

Какво става със страничния ви проект Rendetta и има ли нещо общо името на групата с Vendetta?

Мишо: К'во да става...седи си хахах. Къртицата не е в страната, като си дойде, сигурно ще подрънкаме. Няма нищо общо с Vendetta. То не е и Rendetta всъшност, а V.I.A.R. - вокално инструментална група Рендета. Ренде...нали знаеш какво е? В случай рендосваме...глупости хахаха. Това е проект на едни приятели

Иво: Rendetta беше забавен проект, но за съжaление вече го няма, иначе името няма нищо общо с Vendetta.

Сега може да измислите нещо весело, пикантно, пиперливо и дори еротично за финал. :)

Мишо: Е малко ли ти беше по-горе...до скоро. Здраве и успех на всички банди от сцената!

Иво: Дано този път да оцелим китарист, че нещо хич не можем да си намерим някой за постоянно. Напoследък се носят слухове, че ще се разпадаме, но това не е вярно. Докато не спрем да се забавляваме, Switchstance ще съществува.