Abasement - Abasement

abasement_300

Група: Abasement
Албум: Демо
Година: 2004
Формат: CD
Издател: Abasement

01. Болярка
02. Noble
03. Kill The Mayor
04. Кофти отношение
05. Drunk
06. The System
07. Мазата

Три години съществуване, записи, промоция на албума и четири месеца по-късно - последен концерт. В това се изразява съществуването на тази група, която за кратко време премина през почти всичко и целият този период е изразен в диска на бадата, чиято промоция бе точно на Великнден в родния им град Ловеч.
На пръв поглед доста странна смесица от стилове, без да се поставят конкретно в нито един, но разбира се най-близко до хардкора и пънка. И колкото тясно свързан да е с тях, толква често стилът им се отдалечава и придобива всякакви странни форми, което е изключително похвално и въпреки стремежа на доста групи да експериментират по подобен начин, рядко резултатът е на такова равнище както при Abasement. Вокалът не е особено подходящ за този тип музика или поне такова впечатление оставя демото, но може би в това се крие голяма част от новаторството и уникалното звучене.
Голямо разнообразие има в отделните парчета, но все пак понякога отъпкаите пътеки дават по-добри резултати и прекаленото размесване на различни елементи не винаги е успешно. На места леко пискливият звук си е дори дразнещ и в общи линии самата музика е трудно смилаема. А феновете на групата са както от хардкор и пънк средите, така и от нео метъл-а и подобните стилове доказващо за пореден път многообразните вариации в музиката им. Отново в целия този дух са и текстовете, част от които са на роден български, а други на английски.
Дискът се разпространява чрез самата група или по концерти и ако в някой се е пробудило любопитство за това творение може просто да си го купи или да свали двете песни предоставени напъло безплато в официалната страница на групата и да чуе за какво става въпрос, а след внимателното излушване на парчетата повечето хора решават да се сдобият с диска.