Indignity / Outrage 7"

indignity_side_300outrage_side_300

Групи: Indignity/Outrage
Албум: Indignity/Outrage Split 7"
Година: 2004
Формат: 7" Split
Издател: United & Strong/Bombheart

Indignity:
01.Мрак
02.За героите
Outrage:
03.Разплата
04.Съдба

Издадена в тираж от 500 копия, тази плоча означава много повече от 500 парчета пластмаса, натъпкани в 500 ръчно номерирани плика. Създадена от няколко old school героя, фирмата Bombheart има амбицията да даде едно ново начало на пънк/ НС културата в България. И като естествен старт идва тази плоча, събрала две от най- старите и все още активни групи в сцената. Да издаваш плоча през 2004, в страна като България си е звучало като сигурно самоубийство, но по дяволите, нима всичко в този живот може да бъде премерено и преценено. В интерес на истината, продажбите до този момент потвърждават, че интересът към плочите все още не е мъртъв. Което може само да ме радва мен, като почитател на винила.
Няма нужда да представям и двете имена, ако все още не сте били на някой техен концерт, значи сте изпуснали много.
Всяка страна предлага по 2 песни, с текстове на български език. Нещо което много рядко се среща в наши дни. Текстовете са и доста смислени, което е само в полза на хората, които не само се хвърлят в погото, а искат и да прочетат нещо или да чуят текста на песента.
Музиката е бърз НС, в най -добрите традиции на варненския звук! Outrage тъкмо издадоха сплит с софиянците Vendetta, а дебютният албум на Indignity съвсем скоро ще стане реалност.
Нещата около тези две групи наистина се развиват, затова нека да подадем рамо на един нов лейбъл и на две групи, които заслужават много повече признание.
Можеше още да се поработи по обложката, но красивият цветен винил, ръчното номериране, прекрасната музика и всичко около тази плоча я превръщат в едно прекрасно начало, на което може да бъде простено всичко.