Outrage / Vendetta

vendetta_outrage_cover_300

Група: Outrage/Vendetta
Албум: Split
Година: 2004
Формат: Split CD
Издател: United & Strong/Years Of Pain

Outrage:
01. До край
02. Стига търпяхме
03. Единни
Vendetta:
04. Докато умра
05. Като един
06. My Own Worst Enemy (Cold As Life)

Дискът започва съвсем безпощадно и не намалява оборотите до самия край. Слабите моменти са сведени до абсолютен минимум. Песните в албума се изреждат за един миг, в който оставят куп смислени послания. Текстовете и на Outrage и на Vendetta за агресивни и без задръжки, покривайки напълно лирическата насока на двете банди и в по-старите им издания. Често в албума се набляга на връзката София-Варна, напълно в духа на хардкора и обединението, което проповядва стила. Краткостта на песните в никакъв случай не е в минус за групите, тъй като това създава още по-голямо впечатление за динамика, точно и ясно изразяване и затишие чак след пълното опустошяване.
Стилът на двамата вокали на Vendetta е чувствително променен и това внася голямо разнообразие в отделните пасажи, а Outrage също не отстъпват по това отношение тъй като особено значима част в техните три песни заемат партиите на Живко (китарист на групата).
Варненците залагат повече на скорстните настъпителни моменти, като забавяне и притихване се чувства едва в самия край на парчетата. Това създава чудесни предпоставки за як мошинг при изпълнения на живо.
При столичните хардкор динозаври често между припевите и куплетите са вплетени по-разложени пасажи, допълнително разнообразени от разликата в дрезгавия глас на Шута и по-притъпените партии на Скити. Особено добре са съчетани двете китари, като първата поддържа грубия ритъм, а втората сякаш се приплъзва на фона целия инструментал. Предвид това, че техните песни са записани на концерт явно са положени доста усилия и изобщо очевиден е професионализма на момчетата. Чудесно е и изпълнението единствения кавър в диска, кавър на Cold As Life, за която се е постарал и Пешо от софийската метъл/ харкор банда Hidden.
И не на последно място е една много приятна изненада - това е мултимедийната част представляваща видеото към "Като един" на Vendetta, включващо предимно кадри от концерта им с Death Squad на 23.02.04 в клуб "О!Шипка".
Резултатът от обединяването на две групи и два лейбъла от София и Варна е неповторим и всеки може да се увери сам закупувайки този размазващ диск.