Switchstance - Демо 2000-2003

sws_cover_300

Група: Switchstance
Албум: Демо 2000-2003
Година: 2005
Формат: CD
Издател: Switchstance

Редуване на пънк и хардкор рифове, налагащи се отгоре припеви изпълнени от двама вокали, плюс тромпет, тромбон и неспиращи ритми на барабаните или казано по-на кратко Switchstance Style.
Без да се слагат никакви ограничения и рамки това е най-общото, чрез което може да се добие някаква представа за съдържанието на демо 2000-2003. Разбира се единадесетте песни (първата, от които служи за интро и е само инструментал, а последната представлява бонус трак отделен от аутрото с няколкоминутна пауза) обхващат много по-широк стилов диапазон и с всички свои качества доказват за пореден път, че Switchstance са една от най-перспективните български групи.
Брас секцията безспорно е едно от най-ефектните попадения, като тромпета и тромбона са вплетени доста умело - в някой моменти те са на заден план и просто поддържат ритъма, а в други изплуват като водещи инструменти, но със сигурност дори и без един от всичките си осем члена в състава групата не би била същата. Ска китарите и интродукции в някой по-хардкор песни или вмъкването на по-твърди фрагменти измежду пънк/ска пасажите създават особен контраст, наречен най-точно скакор - типична такава песен е „F.P." (колкото и да напомня „Fuck Police" на Last Hope, заглавието е съвсем различно - „Fresh Pussy").
Всички песни са от периода 2000-2003 и са разпределени по равно - пет на роден български и пет на английски език. Измежду тях намират място и три особено забавни скита. Посредством текстове, които са колкото директни, толкова и веселяшки, се набляга на някои сериозни теми. Това контрастиране е една от основните черти формиращи позитивния характер на групата. Обложката и дизайна на диска също поддържат доброто темпо на всичко досега, тоест и те са на съвсем професионално ниво и събиращи в себе си купища интересни идеи.
Въобще каквото и да се говори е ясно, че на лице е поредният задължителен албум. Изданието е ограничено само в 200 бройки и може да бъде закупено директно от самата група за 6 кинта.