Гръцки, словенски и щатски герои на Аларма в четвъртък
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Гръцки, словенски и щатски герои на Аларма в четвъртък

Вчера ти казахме какво ще се случи в сряда на фестивала Аларма Пънк Джаз, а сега можеш да разбереш какво да очакваш във вечерта на следващия ден:

В четвъртък, на 21 април домакин на „Аларма Пънк Джаз” е Рок бар „Фенс” (бул. „Васил Левски” 114). Началният час е малко по-ранен – 19:00, защото първите два концерта ще се предават от „Фалшименто” по „Радио София”. Главните герои в този отрязък (до 21:00) са старите ни пост-пънк познайници No Sin от Солун и Радж Халдар (познат повече като Лъшлайв) от Филаделфия, герой на тамошната ъндърграунд-хип-хоп сцена, който има сериозно отношение и към пънка, и към джаза.

В 21:30 същата вечер – вече във времето на „Аларма” по програма „Христо Ботев” – на сцената ще излезе най-продаваната група на люблянския лейбъл ZARS – „Инкурабили”, или поименно Бруно Субиото и Нико Новак – пoети с китари, с бас китари с изтръгнати прагчета, с надрани чинели и продрани гласове, създаващи музика, близка по дух на Том Уейтс, Бек, Джими Карл Блак и Ледбели. С тях пътува и шефът на най-старото студентско радио в Европа „Радио Щудент”, Любляна, а друг любопитен факт е, че Нико Новак от „Инкурабили” по професия е сценограф и е работил в не една и две продукции на режисьорите Ян Цвиткович и Янец Бургер, гостували у нас на „София Филм Фест”. Входът за цялата фестивална вечер е само 10 лв, а местата са не повече от 100-120.

 
 
Още новини за Концерти и събития
всички новини