Инди-рокабили-уейв кабаре от Словакия
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Инди-рокабили-уейв кабаре от Словакия

Аларма пънк джаз отива във клуб "Fans", а с тях пристигат и словаците The Swan Bride.

Сряда, 16 март, от 21ч., рок бар "Fans", бул. "Васил Левски" 114, вход: 7 лева

Като подгрявка за петото пълнометражно издание на радио фестивала "Аларма Пънк Джаз" (18-22 април) организаторите са ни спретнали купон на 16 март в сряда от 21ч., когато словаците The Swan Bride ще разцепят "Fans"-а с уникалната си музика, съчетаваща рокабили и сайкобили с пост-пънк, дарк уейв и псевдокабаретен джаз. The Swan Bride са на Балканско турне, с което представят новия си албум, озаглавен лаконично "2". Интелигентна, многопластова музика с "малко странни и мрачни текстове за скрити идентичности, върколаци, лебеди, спящи в нашите сърца или пиянски среднощни шофирания извън града", музиката на The Swan Bride става също така и за танцуване.

Групата съществува от 2006г. като квинтет и е представител на най-новата вълна в рокабили/сайкобили музиката в Централна и Източна Европа (наред с банди като вече добре познатите у нас Silver Shine от Будапеща). A ако трябва да опишем The Swan Bride с по-познати думи, то най-подходящите думи са "нещо средно между "Фолтин", Joy Division и Еди Кокран". Атмосферата в песните им напомня филмите на Мурнау, но и американската Б-класика от времето, което Стивън Кинг описва в "Кристин" и "Дяволският оркестър".


Концертът във "Фенс" е част от серията "Звуково изобразяване на града" на "Аларма" и ще се предава пряко по   програма "Христо Ботев" (92,9 ФМ) от 21,30ч. Входът е само 7 лв, местата са, както знаете, само около стотина, така че - побързайте. След концерта организаторите ще оповестят и програмата си за април и май, включваща световни имена от всички по-чепати жанрове като Jeniferever (Швеция) и No Age (САЩ), съвместно с Indioteque,
"Виолон Профон" (Франция), "Инкурабили" (Словения), "Алфа Банг" (Гърция) и др.

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.myspace.com/theswanbride

www.bnr.bg

Информация: Аларма пънк джаз

 
 
Още новини за Концерти и събития
всички новини