Прочети интервю с Tizenhet специално за българските им фенове и двата предстоящи концерта тук
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Прочети интервю с Tizenhet специално за българските им фенове и двата предстоящи концерта тук

Ден преди да потеглят на своето балканско турне, Tizenhet отговориха на няколко бързи въпроса специално за българските си фенове и за двата им предстоящи концерта в София на 19-ти септември и в Пловдив на 20-ти септември.

На разпит бе подложен техния китарист Tilla, който в леко шеговит тон говори за историята на групата, техните очаквания и планове, както и за българската хардкор сцена и нашенската ракия.

Но преди това последно напомняне и най-актуалните подробности:

19-ти септември (петък), 21:00 часа
София, клуб "Toucan Bluzz & Rock" (студентски град, ул. Акад. Борис Стефанов 4, на 50 метра от зала Христо Ботев)
TIZENHET (ска/реге - Унгария)
BLANK FILE (пънк в стила на NOFX и Pennywise - Сърбия)
LA MUCHEDUMBRE
ФУТБОЛ И ШАХМАТ

20-ти септември (събота), 20:00 часа
TIZENHET (ска/реге - Унгария)
ПЕЙЧИН БОЛТ feat. RAGGA ONE
RISE ABOVE

Ето и пълният текст на интервюто

1. Най-напред представи себе си и групата като цяло.

Tizenh?t води началото си от Szombathely (Западна Унгария), 2000-та година. По това време съществуваха само три или четири ска групи в Унгария, така че беше наистина интересен период. Малко по малко станахме известни на родна земя, благодарение на нашите весели и лесно запомнящи се песни и лудия ни вокал Szasza :). Междувременно и съставът се увеличи до десет души. Повлияни сме основно от 2tone вълната и ранните години на ска и реге музиката. Засягаме важни теми като корупцията, трудния живот, лъжливи политици и обичаме да пеем за малките, лични неща като любов, радост и мъка...и разбира се за парти, пиене и танци.

2. През кои страни ще мине балканското ви турне?

Изглеждаше, че е лесно да свирим в Сърбия, но не се случи, така че ще имаме концерти единствено в България (София на 19-ти септември и Пловдив на 20-ти септември) и Турция (Истанбул). А преди и след това ще свирим в три различни унгарски града. Много сме радостни, че ще имаме възможността за концерти в тези страни, където, поне доколкото аз знам, до сега не са свирили унгарски ска групи.

3. Знаеш ли нещо за българската сцена - ска, пънк, реге? Някакви групи?

Още преди няколко години чух за първи път за българската хардкор сцена и концертите при вас. Всеки разказваше, че сте наистина луди :).
Също така знам ска/кросоувър групата Уикеда, те са свирили няколко пъти тук в Унгария.
Всъщност и La Muchedumbre, те бяха тук съвсем скоро, а в София ще сме на една сцена с тях. За съжаление като цяло до нас не достигат много новини от България. Това е жалко, защото доколкото виждам, хората от източно европейските страни са много по-заинтересовани и отворени към музиката, за разлика от западните държави. Луди концерти и гостоприемни хора!

4. Какво очакваш от двата ви лайва тук?

Ние винаги даваме най-доброто от себе си, за да зарадваме публиката по наши концерти и се надяваме, че всички ще ни харесат и ще полудеят :). Също така се надяваме да опитаме някои специални български напитки, тъй като нашите родители ни разказаха доста весели истории от техните почивки в България през '80-те и разбира се за ракията. Искаме да потанцуваме и на другите групи. Надяваме се, че ще ви накараме да си размърдате задниците :)

5. Бъдещи планове?

Току що излезе новият ни албум, така че мислим да направим няколко промо концерта у дома и зад граница. До края на годината мислим да издадем рокстеди мини диск, защото абсолютно всички от състава сме големи фенове на рокстеди музиката и вече имаме четири готови парчета.
Изглежда, че ще свирим в Германия и Австрия през октомври.
Всички сме много заети с работа и личен живот, така че за нас всяка възможност да правим музиката, която искаме, е истинско щастие.

6. Нещо интересно, което смяташ, че всички трябва да знаят за вас и предстоящите ви концерти, а аз съм пропуснал да те питам?

Може би това, че не трябва да се плашите от нашия фронтмен Szasza, който често изглежда като побъркан лунатик, когато е на сцената :). Не се страхувайте, той е нормален :). Прилича на гръцко божество и обича да се съблича на сцената :).

7. Нещо за финал?

Елате, за да ни видите! Благодаря ти за интервюто и концертите!
И както казва самият флаер: Lets dance!!!

Интервю: Ростислав Бакалов

 

И не на последно място, благодарности на Fred Perry, Addicted To Pain, Revolution shop, Invert и На тъмно. 

www.hcspirit.com
www.myspace.com/hcspiritbooking
www.myspace.com/skalprecords

Страници на групите:
Tizenhet - www.myspace.com/tizenhetska
Blank File - www.myspace.com/blankfileband
La Muchedumbre - www.myspace.com/lamuchedumbre  
Пейчин болт - www.myspace.com/pei4inbolt  
Видео на Футбол и Шахмат от първия им концерт - http://vbox7.com/user:malkiamohikan?p=allvideos  
Rise Above - www.myspace.com/riseabovesurfpunk

 
тагове: , , ,
 
Още новини за Други
всички новини