Скреч празнуват 10 годишен юбилей на живо в Строежа
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Скреч празнуват 10 годишен юбилей на живо в Строежа

Скреч ще направят концерт по случай 10-годишнината на групата. Събитието ще се случи на 23-ти Ноември (неделя) в клуб Строежа. Уникалното в случая, освен събирането за юбилея на Скреч, се състои в разнообразието на гостуващите им групи и изпълнители. Наравно с тях на сцената ще излязат Спенс и членове на DRS+, с които Скреч често са влизали в колаборации през годините. Освен това, като специална изненада в концерта ще се включат Свилен Ноев, Георги Згуров-Гурко и Димитър Василев-Нуфри за да изпълнят подготвени от Скреч нови аранжименти на парчета на Остава, Анимационерите и Panickan Whyasker. Така Скреч в един лайв с отворен край ще демонстрират различните си лица от алтърнатив до хип-хоп и хард звучене, а многообразието от присъстващите в Строежа музиканти обещава немалко импровизации.

Скреч съществуват под това си име и с непроменен състав от 1998 година насам. Стилът им често е определян като смесица от сиатълски рок-атърнатив и елементи на хип-хоп. Групата е създадена в Плевен, а предисторията й преминава под наименованието Road Crew, които се появяват през 1994 г. През 2001 г. заедно с екипа на Graffiti Studio подготвят дебютния им албум "Спе4", който излиза през 2002 г., продуциран и издаден от продуцентска къща Едита. Тавата включва 13 авторски песни, сред които добилите популярност "Улицата", "Седем без десет", "За мен" /с участието на Спенс/, "Имам си кофичка", "А вие спахте ли добре?" и др. През същата година Skre4 са подгряваща група на HIM за концерта им в София.

След големия успех на своя първи албум "Спе4", Skre4 продължават да се развиват и преминават към нова фаза. Промяната при тях е свързана с привличането на нов - пети член - Mc. Bocata. Mc-то се присъединява към състава в началото на 2005-та година. Така, познатият по-твърд и алтернативен саунд на Skre4 е допълнен с още по-осезаемо хип-хоп звучене. Настоящият им състав включва още Методи Кръстев - вокал, Камен Александров - китара, Ивайло Петров - барабани и Румен Минев - бас. Групата вече е готова с парчетата за своя нов албум, като две от тях "Underground" и "Естествен подбор" вече са популярни от компилациите Playlist и Credit To The Nation.

Билетите за събитието са на цена от 8 лв. и могат да бъдат закупени в дистрибуторската мрежа на Ticketstream.bg, включително клуб Строежа. Датата е 23-ти Ноември, неделя, а вратите отварят в 20:00 ч.

Информация: Строежа

 
 
Още новини за Други
всички новини