Днес излиза новия, 56-ти брой, на Про-Рок
Публикувай тази новина в:

MySpace Facebook Svejo.net

Днес излиза новия, 56-ти брой, на Про-Рок

На корицата са MASTODON

„Те са вечно тук, но винаги самотни. Раждат се без тяло, но трон им е всемирът.” Така започва едно стихотворение за четирите елемента. Четирите елемента, които след броени дни ще получат своя пълен музикален еквивалент с излизането на последния албум от тетралогията на Mastodon. Нима това определение за елементите не важи и за тях? Разбира се. Те са все по-големи и ще останат за дълго „тук”, но музиката им отразява цели каньони от черни дупки, създавани в усамотение. Дават вид, че идват отникъде и създават нещо съвършено „безтелесно”, но в същото време болните им лабиринти развълнуват дори хлапета, за които музиката довчера се е изчерпвала с ню метъла. Какъв е този феномен? Какво се случва? Никой не знае. Това, което знаем, е, че Mastodon живеят на вълните на петия елемент. Етера, или поне според Аристотел. Чистият етеричен въздух, който те дишат, е единственото логично обяснение за безбожния им талант. На прага на най-съвършения им опус можем само да погледнем към етера и да се помолим черните дупки да стоят далеч от тях. Поне засега.

- Още в брояQUEENSRYCHE, CANNIBAL CORPSE, IN FLAMES, ABSU, MY DYING BRIDE, PAIN, SAMAEL, ADAGIO, CRIMINAL, OBSCURA, SABATON, STATIC-X, SINEW, ABIGAIL WILLIAMS, BLOODBOUND, FINSTERFORST, SUIDAKRA, AGATHOCLES, LICH KING

- Концертни репортажи
LORDI, SOULFLY

- Рубрики
Бащите на Рока - FAITH NO MORE
На прицел - 10-ТЕ НАЙ-УСПЕШНИ КИНОДОКУМЕНТА ЗА ЕКСТРЕМНА МУЗИКА
Тайният клиент - КЛУБ МАСКАТА
Скенер - QUEENSRYCHE
Fresh Blood - WE ARE THE OCEAN, DEAF HAVANA!, ARCHITECTS
БГ Рок - THE REVENGE PROJECT
Историята на една обложка - QUEEN - QUEEN II
Историята на един класически албум - CELTIC FROST - INTO THE PANDEMONIUM
Про-Рок интимно - КАЛОЯН “CHINASKY” СТАМАТОВ
„Every day we make it, we'll make it the best we can” - ВАСИЛ ВЪРБАНОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ТАНГРА МЕГА РОК


 - Плакати
HAMMERFALL и LACUNA COIL

 - Както винаги много новини и десет страници ревюта (завръщане на култовата рубрика Механика и стартиране на Архивите са живи - посветена на близкото и далечно минало на българския рок).

Информация: Про-Рок
 
 
Още новини за Други
всички новини